Mens en dier

Mens en dier

Mensen kunnen infrarood straling dus niet zien, maar met een warmtebeeldkijker gelukkig wel. Als je een wond in je been hebt, kun je dat zien. De wond is warmer omdat daar het bloed naar toe stroomt, dus die plek rood/wit van kleur. Dit is erg handig, zo kun je makkelijk zien waar de wond zit. Met infrarood straling kun je ook lichamelijke klachten oplossen, zoals stijfheid van de spieren, spierpijn, zwellingen en zelfs ook stress.

Infrarood helpt tegen zwellingen en spierpijn

In het rechterbeen zit een wond, daar komt de meeste warmte van af.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieren stralen infrarood uit, warmbloedige dieren zoals de hond zijn ongeveer even warm als de mens. Maar koudbloedige dieren zoals een hagedis, zijn veel kouder en zijn op een infraroodbeeld vooral blauw van kleur. Sommige dieren kunnen zelfs infrarood zien, een ratelslang bijvoorbeeld. Deze dieren hebben nog een speciaal orgaan tussen hun neus en ogen, zo kunnen zij dat IR licht zien. Dit gebruiken ze vooral voor het jagen, de slangen kunnen makkelijk de prooi zien zitten en zo snel toeslaan. Ook zien ze vijanden al op grote afstand.

Hier zie je een filmpje van een slang die een prooi ziet dankzij zijn infrarood zicht. In het filmpje wordt engels gesproken, maar je hoeft eigenlijk alleen maar te kijken. (bij 1:00 begint de jacht)

Plaats een reactie